петак, 04. јануар 2013.

MISIJA BEOGRAD-RASPUST ZA DŽ
Ako zimski raspust provodiš u Beogradu, a voliš da  gledaš filmove, slušaš muziku, zabavljaš se i upoznaješ nove ljude, Dom omladine je pravo mesto za tebe. „MISIJA BEOGRAD- raspust za DŽ u Domu omladine Beograda“ osmišljen je sa idejom da se mladima pruži kvalitetan i besplatan kulturno-umetnički program.

U periodu od 10. do 20. januara, Dom omladine se preobražava u sigurnu, zabavnu i edukativnu kuću za mlade. Tokom deset dana biće organizovani koncerti najboljih novih grupa („Threesome”, „Straight Mickey and the Boys”, „Temple of the Smoke”itd.),  žurke („Idemo na Mars”, „Vatra”itd.), projekcije filmova („Tilva Roš“, „Klip”, „Šišanje”itd.), izložbeni i prodajni prostor za brojne urbane brendove („DechkoTzar”, „Pull my Daisy”, “Zerpo”itd.).U okviru dnevnog programa, Udruženje ZEN art organizuje školu fotografije i školu hip-hopa kao najavu za prestojeću Beogradsku nedelju umetnosti koja će se održati sledeće godine u periodu od 28. juna do 7. jula.

Foto radionicu koja nosi naziv "Zen fotografisanje" vodiće Adam Rakićević, a sama radionica trajaće deset dana. Polaznici će imati priliku da na ovoj radionici nauče osnove fotografisanja (kompozicija fotografije, korišćenje boja, greške prilikom fotografisanja itd.). Ono što je potrebno jeste da svi polaznici ponesu svoj fotoaparat koji će koristiti tokom trajanja radionice. Najbolje fotografije svih polaznika biće prikazane na izložbi koja će se organizovati nakon završetka radionice. Izložba će biti organizovana u Domu omladine.
Školu hip-hopa vodiće Dragana Drapić koja se već dvadeset godina bavi izučavanjem ovog plesa. Polaznici će imati priliku da tokom deset dana, koliko traje ova radionica, nauče osnove ovog plesa i da zajedno sa moderatorom radionice osmisle nekoliko koreografija. Potrebna oprema su osmeh i dobro raspoloženje.
Ove dve radionice biće organizovane u periodu od 11. do 20. januara od 15h. Foto radionica će biti održana u tribinskoj sali Doma omladine, dok će škola hip hopa biti održana u Klubu DOB.

Zainteresovani za radionice se mogu prijaviti na mail office@domomladine.org, broj je ograničen na 15 polaznika, pa će prvih 15 koji se prijave i biti pozvani na radionicu. Potrebno je da u subject-u mail-a navedu za koju radionicu se prijavljuju, kao i svoje ime, prezime, godine i svoj kontakt telefon.

Tribina pod nazivom "Hip Hop kultura u medijima i poruka koju šalje" biće organizovana 18.01. u 20h, kao najava za muzički program koji će tog dana biti organizovan. Tribina će biti otvorenog karaktera, a moderatori su Ivan Ristić, urednik hip hop magazina „My People” i  Darko Delić, autor bloga „Vraćanje na pravo”.

Pretvaramo „Misiju Beograd“ u stil života!

Нема коментара: